Nieuws archief

Nieuws in Infra (Tennet):

SPL heeft begin 2011 een grote opdracht binnengehaald voor het bouwen en leveren van alle beveiligings- en rangeerpanelen voor een nieuw schakel- en transformatorstation in Wateringen. Ook heeft SPL de Telecom panelen hiervoor gebouwd en geleverd.

In verband met de toename van de vraag naar elektriciteit in de regio, de toenemende behoefte aan transport van elektriciteit, de overbelasting van het bestaande 150 kV net in de regio en de leveringszekerheid van de stroomvoorziening, is het noodzakelijk om op de locatie Wateringse Veld een nieuw schakel- en transformatorstation te bouwen.
Het station Wateringen wordt gebouwd aan de Laan van Wateringseveld nabij de aansluiting op de N211.

Nieuws in Marine & Offshore

In opdracht van de firma Electroproject Aandrijftechniek heeft SPL een 8-tal panelen van ieder 4.8m Rittal TS-8 panelen gebouwd voor de Jascon 31 van de firma HRP Controls uit Krimpen a/d Lek. 4 thruster systemen voor het Dynamisch positioneren middels GPS van het Jascon 31 Schip wat momenteel gebouwd wordt in Singapore. Elke 1600kW aandrijving wordt gerealiseerd m.b.v. 2 panelen. Elk paneel heeft 1 rectifier die terug kan leveren en 1 invertor gedeelte die gezamelijk 2100A kan leveren. Koeling van de Freq. omvormers wordt gerealiseerd met een gesloten koelsysteem (warmtewisselaar). Dit koelsysteem is o.a. aangebracht met RVS piping in de RVS sokkel van deze kasten en compleet samengebouwd in onze werkplaats te Apeldoorn.


Nieuws in Marine & Offshore

 In opdracht van de firma Gaz de France, en in samenwerking met de firma Tol te Volendam, heeft SPL een "Hydraulic Control Cabinet" vervaardigd voor het K12-G Platform in de Noordzee.


Nieuws in Water

In opdracht van de firma GTI Electroproject heeft SPL diverse besturings- en PLC panelen gebouwd voor gemaal 'Buma' bij Lemmer en gemaal 'Blocq van Kuffeler' in Almere. Dit gemaal is één van de grootste ter wereld, gemeten naar opvoerhoogte en capaciteit. De opdracht behelst het reviseren en renoveren van het afwateringsgemaal. De capaciteit van het gemaal wordt daarmee vergroot met 10%. Om het energieverbruik laag te houden is gekozen voor energiezuinige aandrijfsystemen waarbij de pompen direct door de motoren worden aangedreven zonder tandwielkast.


Nieuws in Techniek

Scholing van leerling elektromonteurs van Installatiewerk bij besturingskastenbouwer SPL te Apeldoorn.

Op 15 t/m 18 juni 2010 hebben 10 leerlingen van het duale samenwerkingstraject van ROC Aventus en de Stichting Opleidingsbedrijf Installatiewerk uit Apeldoorn en Deventer een leuke, uitdagende werkopdracht uitgevoerd in de werkplaats van Scholten Panelen Laagspanningssystemen uit Apeldoorn.

Het bouwen van besturingskasten vereist andere technieken dan het maken van installaties in woningen, gebouwen en fabrieksterreinen. Binnen de elektro-opleidingen kan daar op dit moment onvoldoende aandacht aan gegeven worden en ontbreekt het aan materiaal, kennis en faciliteiten. Om alle facetten van dit vak te kunnen beoefenen wordt er in de werkplaats van SPL, in een professionele omgeving door elke leerling een volledige besturingskast gebouwd.

Deze kast is dan door hen zelf getest én in bedrijf genomen.

Er kan bij SPL gebruik gemaakt worden van ondersteunende vakkennis en een goed geoutilleerde werkplaats. Zowel Installatiewerk als SPL vinden het belangrijk dat leerlingen goed op de hoogte zijn van hun vakgebied en daar zelf ook mee geoefend hebben; daardoor inzicht krijgend in de besturingstechniek.

Omdat al enige jaren diverse leerlingen een leerwerktraject volgen bij SPL was de keuze voor deze ‘workshop’ snel gemaakt. De heren van Dijk van  Installatiewerk, Hulsbergen van ROC Aventus en Garssen van SPL hadden de ‘deal’ snel gemaakt. Ook waren 4 toeleveranciers (Rittal, Phoenix, Van Egmond Elektro-groothandel en Moeller) bereid om mee te werken aan een betaalbare materiaalvoorziening.


SP Laagspanningssystemen | Home | Contact | Sitemap | Website laten maken & Zoekmachine Optimalisatie SEO:Best4u Group B.V.