UL

UL (Underwriters Laboratories)

Het bouwen voor de Noord-Amerikaanse markt zorgt bij veel mensen voor hoofdbrekens. SPL heeft ervaring met het bouwen volgens UL. Zij adviseert u hierin en bouwt eventueel uw Europese ontwerp om tot een UL-geaccepteerd product.

Hieronder volgt informatie dat u inzicht geeft in het ontstaan van UL en de waarde van UL-listed producten.

Geschiedenis

In het jaar 1871 is de Amerikaanse stad Chicago grotendeels door brand verwoest. Het aantal doden viel, gezien de omvang van deze brand, nog wel mee (200 tot 300). In de onderzoeken naar de oorzaak van de brand is het verband tussen elektriciteit en vuur duidelijk aangetoond. Deze onderzoeken hebben geresulteerd in regelgeving.

Met deze regelgeving heeft u te maken wanneer u een schakelkast produceert voor de Noord-Amerikaanse markt. (Verenigde Staten en Canada)

Logo en markeringen

Het UL-logo (zie hierboven) staat voor “Underwriters Laboratories” en vindt zijn oorsprong in het brandweer wezen.

UL is de hoogste gradatie waaraan u kunt voldoen. Het is niet altijd nodig, maar als de schakelkast wel UL-gecertificeerd is, wordt de kast zonder vragen geaccepteerd.

Het UL kent een aantal markeringen, namelijk de “UL-listed” markering en de “UL-recognized” markering.

                                                                 

 

De “UL-listed” markering wordt afgegeven op complete producten, zoals de schakelkast van een machine, maar ook op zelfstandige producten zoals bijv. voedingen.


 

Bel mij terug Informatie aanvragen

SP Laagspanningssystemen | Home | Contact | Sitemap | Website laten maken & Zoekmachine Optimalisatie SEO:Best4u Group B.V.