Besturingskast laten ontwerpen van hoge kwaliteit

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een besturingskast of een schakelkast? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de grootste leverancier in Nederland op het gebied van paneeelbouw, dankzij onze toewijding aan kwaliteit en innovatie. Onze producten worden vervaardigd met hoogwaardige materialen en voldoen aan de strengste normen. Daarnaast bieden we op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten bij uw specifieke behoeften. Of u nu een standaardoplossing zoekt of een complexe, op maat gemaakte besturingskast, wij hebben de expertise en ervaring om aan uw verwachtingen te voldoen.

besturingskast op de werkvloer

Wat is een besturingskast of schakelkast?

Een besturingskast vervult een belangrijke functie bij het beschermen van besturingssystemen. Dankzij de behuizingen worden de aspecten van besturingssystemen niet aangetast. Een besturingskast, schakelkast of regelkast is een stalen, aluminium of rvs kast met elektronische en/of elektrische componenten erin. Besturingskasten kom je vrijwel op iedere hoek van de straat tegen. Deze kunnen van alles besturen: trams, hekken, slagbomen, pompen, riolering of een kas. Het is daarom een essentieel onderdeel in de industriesector.

Contact opnemen

Waarvoor wordt een besturingskast gebruikt?

Een besturingskast wordt gebruikt om elektrische systemen, machines en processen te regelen en te monitoren. Het is een centraal punt in verschillende industrieën en toepassingen, zoals fabrieken, gebouwbeheersystemen en infrastructuurprojecten. De besturingskast zorgt ervoor dat elektrische apparaten en systemen veilig en efficiënt kunnen werken.

Betrouwbare en duurzame besturingskasten voor elke toepassing

Bij het kiezen van een besturingskast is duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel. Of het nu gaat om een industriële omgeving of een buitenopstelling, onze besturingskasten zijn ontworpen om aan de hoogste standaarden te voldoen. We bieden een breed scala aan oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften, van compacte schakelkasten tot grote laagspanningsverdelers.

Contact opnemen

besturingskast van binnen

Waarom kiezen voor een RVS besturingskast?

Een besturingskast bestaat voor het grootste gedeelte uit roestvast staal (RVS). De kast ligt meestal buiten en mag niet aangetast worden door regen, sneeuw, hagel of harde wind. Een besturingskast moet overal kunnen passen, dus is deze verkrijgbaar in diverse maten.

Heeft u behoefte aan een professionele besturingskast? De besturingskasten van Scholten Panelen zijn vervaardigd door medewerkers die werken volgens hoge standaarden, wat betekent dat wij u te allen tijde kwaliteit leveren. Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm. Of het nu gaat om een klemmenkast, een besturingskast of een grote laagspanningsverdeler: wij voorzien in uw behoefte.

Hoe gaan wij te werk?

Bij het bouwen van onze panelen, worden besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema’s zo efficiënt mogelijk gebouwd. Onze paneelbouwer start als het ware met een werktekening van een technisch tekenaar, en bouwt het paneel volgens de juiste vereisten op. De taken van een paneelbouwer bevatten onder meer ook het aansluiten en testen van panelen op diverse systemen, evenals het bedraden en opzetten hiervan.

De juiste toepassing van technieken is hierbij zeer van belang. De aansturing en controle moeten op hoog niveau zijn, waardoor het paneel zo optimaal mogelijk kan functioneren. Voor u betekent dit een hogere efficiency en veel snellere levertijden.

Offerte aanvragen

Paneelbouw medewerkers van SPL

Besturingskasten volgens de geldende normen en eisen

SPL biedt een complete ontzorging op het gebied van besturingskasten. Onze kasten worden ontworpen en geïnstalleerd in overeenstemming met de geldende normen, waardoor wij u de garantie kunnen geven dat uw producten aan alle vereisten voldoen. Wij zijn trots op ons CVA-certificaat, wat aantoont dat we veilig werken, zowel in ons bedrijf als op locatie. Bovendien zijn wij sinds 1998 ISO 9001 gecertificeerd.

Duurzaam en verantwoord ondernemen

Wij hechten veel waarde aan duurzaam verantwoord ondernemen en het beschermen van onze kwetsbare leefomgeving. Wij denken aan het milieu. Al onze afvalstromen worden bijvoorbeeld gescheiden ingezameld en weer verantwoord verwerkt door gespecialiseerde bedrijven.

Waarom kiezen voor onze besturingskast?

We bieden u de beste service, ook op uw eigen locatie. Onze besturingskast is op elke plek inzetbaar. Onze paneelbouwers zijn in het bezit van het VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven) certificaat waardoor ze zelfstandig en veilig kunnen werken.

  • We komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken
  • We zijn tot over onze oren gecertificeerd
  • Zowel standaard panelen als maatwerk
  • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m²)
  • Een investering voor de toekomst!

Contact opnemen

bedrading besturingskast

Een compleet concept op maat

Veel tevreden klanten van Scholten Panelen Laagspanningssystemen gingen u voor, en hebben geïnvesteerd in de toekomst! Wij bieden een compleet concept op maat aan voor uw besturingskast. Scholten Panelen is daarnaast een onafhankelijk merk en kan u ontzorgen in het gehele proces. Wanneer u kiest voor Scholten Panelen, kiest u voor kwaliteit.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Twijfel niet langer en neem snel contact met ons op. We komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie.

Wilt u graag zo snel mogelijk een besturingskast kopen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor een concept op maat! U kunt ook eerst kiezen voor een intakegesprek, waarin we uitgebreid al uw vragen beantwoorden.

Offerte aanvragen

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is het systeem dat aan machines en installaties verbonden is. Het systeem beschikt over een paneel met diverse knoppen. Met dit systeem kan de machine of installatie bestuurd worden. Deze besturingspanelen worden in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen bouwt de systemen met veel aandacht en kundigheid.

Waarom panelenbouw bij Scholten Panelen?

Scholten Panelen biedt kwaliteit als het om panelenbouw gaat. Wij zorgen voor het complete concept op maat, van het tekenen en engineering tot de bouw en installatie. Daarbij zijn we merkonafhankelijk en kunnen we naast standaard panelen ook maatwerk leveren. Zelfs het transport nemen we voor onze rekening.

In welke branches wordt panelenbouw gebruikt?

Panelenbouw wordt in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen heeft onder meer besturingspanelen gebouwd en geïnstalleerd voor bedrijven in de volgende branches: infra, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, voedingsmiddelen, energie, data infrastructuur, papier, staal industrie en scheepvaart.

Wat kost panelenbouw?

Als u benieuwd bent naar de kosten van panelenbouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag met u in contact over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Een offerte aanvragen kan hier.