Historie

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Het begin:

Scholten Panelen in Loenen

Scholten Panelen, nu SPL, is door Gerrit Scholten opgericht in 1982 in Loenen (GLD). Hij had vele jaren ervaring op het gebied van het bouwen van schakelpanelen. Opgedaan binnen de firma Thijssen die destijds besloot de afdeling panelenbouw af te stoten.

Binnen 5 jaar werd er bij Scholten Panelen een “eigen gezicht” opgebouwd met een eigen klantenkring.

Naast de 'standaard opleidingen', en opleidingen op het vlak van de Veiligheids Checklist voor Aannemers (VCA) en tevens op het vlak van de gereedschapskeuringen volgens de NEN 3140 werd in 1997 het felbegeerde ISO 9002 verkregen en in 2003 omgezet naar ISO 9001:2000. Hiermee is de totale kwaliteit van de relaties tussen mens, productiemethode en product geborgd.

SPL is uitgegroeid tot een gecertificeerd fabrikant van besturingskasten, laagspanningsverdelers en lessenaars in utiliteit en industrie. SPL heeft de afgelopen jaren een schat aan ervaring opgebouwd en levert eigenlijk elke schakel- of besturingskast en/of laagspanningsverdeler die niet standaard in de handel te verkrijgen is. Deze panelen variëren van klein tot zeer groot met een maximale spanning van 690V en stromen tot 6300A.

De panelen worden geproduceerd uit bewerkt plaatstaal, roestvaststaal of kunststof voor binnen- of buitenopstelling. Scholten Panelen is daarbij gewend om volgens klantspecificaties te werken waarbij uiteraard binnen de bekende normen alles nauwgezet volgens voorschrift van de klant wordt verwerkt. Daarnaast kan er op verzoek bij SPL een eindafname plaatsvinden of een verdere montage van de panelen bij de klant of bij haar opdrachtgever. Ter plaatse wordt daar dan gewerkt volgens de VCA-richtlijnen.

SPL is al meer dan 35 jaar het vertrouwde adres voor een zeer groot aantal relaties in binnen- maar ook in het buitenland. Een solide organisatie waar met ruim 35 goed gemotiveerde en opgeleide medewerkers, besturings- en laagspanningspanelen van een hoge kwaliteit worden vervaardigd. Zij staan elke dag weer voor u klaar!

SPL beschikt sinds 1-1-2007 over een schitterend bedrijfspand met meer dan 2500m2 vloeroppervlak inclusief een grote testafdeling. Hier kunt u als klant, nadat wij onze uitgebreide eindcontrole hebben afgerond, uw eigen product verder afnemen en testen.

Contact opnemen

Neem contact met ons op!