Professionele kastenbouwer

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar hoogwaardige kastenbouw? Scholten Panelen staat voor u klaar. Als grootste paneelbouwer van Nederland onderscheiden wij ons door onze kwaliteit en innovatieve aanpak. Onze ervaren medewerkers garanderen altijd topkwaliteit en bieden service en ondersteuning op locatie. Geïnteresseerd in onze diensten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

Schakelkasten: een concept op maat bij Scholten Panelen

Wat is kastenbouw?

Kastenbouw, ook wel paneelbouw genoemd, omvat het ontwerp en de constructie van diverse kasten, zoals schakelkasten, rregelkasten en panelen. Onze deskundige medewerkers voorzien deze kasten van hoogwaardige componenten en bedrading, zodat ze perfect aansluiten op uw specifieke behoeften.

Waar wordt kastenbouw voor gebruikt?

Kastenbouw speelt een cruciale rol in diverse industrieën en toepassingen:

 • Machinebouw: Voor het veilig en efficiënt aansturen van machines en apparatuur.
 • Automatisering: Voor de besturing en regulering van geautomatiseerde systemen.
 • Energiebeheer: Voor het beheren en distribueren van elektriciteit in industriële omgevingen.
 • Gebouwbeheer: Voor het controleren van HVAC-systemen, verlichting en andere infrastructuur.
 • Voedingsmiddelenindustrie: Voor het aansturen van productielijnen en het waarborgen van hygiënische normen.
 • Farmaceutische sector: Voor het monitoren en besturen van productieprocessen die aan strikte regelgeving voldoen.

Contact opnemen

Paneelbouw Data infrastructuur

Wat doen onze kastenbouwers?

Onze kastenbouwers zijn experts in hun vakgebied en denken actief mee om de beste oplossingen te bieden. Zij passen de nieuwste technieken toe om hoogwaardige kasten te leveren die aan al uw eisen voldoen. Het proces begint met het bestuderen van de werktekeningen die door onze technische tekenaars zijn gemaakt. Vervolgens bouwen onze kastenbouwers het paneel volgens de specifieke vereisten op, sluiten de panelen aan op diverse systemen en voeren uitgebreide tests uit. Daarnaast zorgen zij voor de juiste opzet en bedrading van de kast.

Wat kost kastenbouw op maat?

De kosten voor kastenbouw op maat kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van het ontwerp, de gebruikte materialen, de grootte van de kast en eventuele specifieke eisen die u heeft. Bij Scholten Panelen bieden we oplossingen op maat, wat betekent dat de prijs kan variëren. Voor een nauwkeurige prijsindicatie raden we aan om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte. Zo kunnen we uw specifieke wensen en eisen bespreken en u een gepersonaliseerd voorstel doen.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

Bij ons staat kwaliteit centraal. Onze ervaren medewerkers bouwen alle kasten volgens strenge normen en richtlijnen, met speciale aandacht voor veiligheid. Of het nu gaat om een klemmenkast, besturingskast of grote laagspanningsverdeler, wij leveren altijd hoogwaardige oplossingen die aan uw eisen voldoen. Daarnaast streven we naar duurzaamheid in alles wat we doen. We zijn trots op ons CVA-certificaat en onze ISO 9001-certificering sinds 1998. Door maatwerkoplossingen te bieden, kunnen we niet alleen aan uw behoeften voldoen, maar ook de impact op het milieu minimaliseren.

Ontdek de voordelen van Scholten Panelen

 • We komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken
 • We zijn tot over onze oren gecertificeerd
 • Zowel standaard panelen als maatwerk
 • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m²)
 • Een investering voor de toekomst!

Offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Twijfel niet langer en neem snel contact met ons op. We komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie.

Wilt u graag zo snel mogelijk een kastenbouwer inschakelen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan voor een concept op maat! U kunt ook eerst kiezen voor een intakegesprek, waarin we uitgebreid al uw vragen beantwoorden.

Contact opnemen

Medewerkers die klemmenstroken maken

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is het systeem dat aan machines en installaties verbonden is. Het systeem beschikt over een paneel met diverse knoppen. Met dit systeem kan de machine of installatie bestuurd worden. Deze besturingspanelen worden in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen bouwt de systemen met veel aandacht en kundigheid.

Waarom panelenbouw bij Scholten Panelen?

Scholten Panelen biedt kwaliteit als het om panelenbouw gaat. Wij zorgen voor het complete concept op maat, van het tekenen en engineering tot de bouw en installatie. Daarbij zijn we merkonafhankelijk en kunnen we naast standaard panelen ook maatwerk leveren. Zelfs het transport nemen we voor onze rekening.

In welke branches wordt panelenbouw gebruikt?

Panelenbouw wordt in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen heeft onder meer besturingspanelen gebouwd en geïnstalleerd voor bedrijven in de volgende branches: infra, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, voedingsmiddelen, energie, data infrastructuur, papier, staal industrie en scheepvaart.

Wat kost panelenbouw?

Als u benieuwd bent naar de kosten van panelenbouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag met u in contact over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Een offerte aanvragen kan hier.