Klemmenkast op maat: voor elke branche

Offerte aanvragen

Een maatwerk klemmenkast volgens uw specificaties en met alle denkbare toebehoren gewenst? Wij van Scholten Panelen maken dit voor u waar. Als paneelbouwer zijn we gespecialiseerd in maatwerk klemmenkasten en toebehoren. Meer weten over onze producten en diensten? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan voor een maatwerk klemmenkast.

Ervaren paneelbouwer

Wat is een klemmenkast?

Een klemmenkast wordt vaak gebruikt in de elektrotechniek, telecom en elektronica. Elke connectie begint immers met de juiste kast. De stroomvoerende delen worden op deze manier veilig en droog doorgevoerd. En de besturingscomponenten zijn beschermd tegen invloeden van water en stof. Dit type kast typeert zich door een afneembaar deksel. Dit resulteert in een betere afdichting en groter gebruiksgemak.

Contact opnemen

Hoge kwaliteit

Zijn professionele klemmenkasten precies wat u zoekt? De verschillende types klemmenkasten (wel of niet voorbewerkt; van aluminium, RVS, ABS of kunststof; et cetera) van Scholten Panelen worden gemaakt door ervaren medewerkers die werken volgens een hoge standaard. Dat betekent dat wij u te allen tijde hoge kwaliteit kasten leveren.

Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm. Of het nu gaat om een aluminium of kunststof besturingskast, schakelkast, regelkast of een grote laagspanningsverdeler: wij voorzien u in uw behoefte!

Panelenbouw en klemmenkasten

Scholten Panelen is in Nederland een toonaangevend marktleider op het gebied van paneelbouw. Dit houdt in dat wij besturingskasten en bedieningspanelen ontwerpen en bouwen. Panelenbouw vormt de besturingstechniek die verbonden is aan een machine of installatie. Zonder deze besturingskasten en panelen kunnen machines niet worden bestuurd.

Contact opnemen

Server paneel

Een klemmenkast en toebehoren

Een klemmenkast is natuurlijk niet compleet zonder toebehoren. De volgende toebehoren kunnen wij voor u realiseren:

 • Montageplaten
 • Ophangogen
 • Inspectievensters
 • Ontluchtingsdoppen
 • DIN-rail op maat
 • Gatenpatronen

Heeft u specifieke wensen? Schroom dan niet om meer informatie aan te vragen over onze producten en de mogelijkheden.

Klemmenkasten voor allerlei branches

Klemmenkasten en meetsystemen worden gebruikt voor diverse branches. Onder meer voor de infrastructuur, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, de voedingsmiddelenindustrie. Maar ook voor energiebedrijven, de data infrastructuur, papierbedrijven, de staalindustrie en de scheepvaart. Er zijn vele soorten meetsystemen. Wij kunnen door ons specialisme voor elke branche het juiste meetsysteem produceren.

De best denkbare service

We bieden u de beste service, ook op uw eigen locatie. De klemmenkasten zijn op elke plek inzetbaar. Onze paneelbouwers zijn in het bezit van het VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven) certificaat waardoor ze zelfstandig en veilig kunnen werken.

 • Wij komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken
 • Wij zijn tot over onze oren gecertificeerd
 • Wij bieden u zowel standaard panelen als maatwerk
 • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m²)
 • Onze klemmenkasten zijn een investering voor de toekomst

Offerte aanvragen

Paneelbouw van SPL

Concept op maat

Wij bieden een compleet concept voor uw klemmenkast op maat. SP Laagspanningssystemen is merkonafhankelijk. Wij ontzorgen u en maken en installeren onze kasten volgens de geldende normen. Op die manier geven wij u de garantie dat uw producten ook aan de geldende eisen voldoen. Daarnaast kunnen wij de kasten helemaal naar wens vormgegeven. Zo heeft u keuze uit verschillende materialen (ABS, polycarbonaat, aluminum, polyester, plaatstaal, RVS) en uit een normale een ‘voorbewerkte’ klemmenkast.

Gecertificeerde specialist in elektrotechniek

Wij hechten veel waarde aan duurzaam verantwoord ondernemen en het beschermen van onze kwetsbare leefomgeving. Zo zijn we in het bezit van een CVA certificaat. Scholten Panelen werkt veilig in zowel het bedrijf als op de locatie. Sinds 1998 zijn wij tevens ISO 9001 gecertificeerd. Wanneer u kiest voor Scholten Panelen, kiest u zeker weten voor topkwaliteit klemmenkasten.

Klantgerichte paneelbouwer die korte lijnen hanteert

Wij zijn er bij Scholten Panelen van overtuigd dat samenwerken iets is dat we met elkaar moeten doen. Door korte lijnen te houden, willen wij u tegemoetkomen. Wij hebben een klantgerichte instelling. Heeft u hulp nodig? Of wilt u meer informatie aanvragen? Dan kunt u zo gauw mogelijk een telefoontje van ons verwachten. Wij willen uw partner zijn en laten dit zien door middel van onze persoonlijke benadering. Samenwerken, elkaar respecteren en het tonen van openheid vinden wij van groot belang, want samen zijn we een team.

Contact opnemen

Harry van Asselt 12,5 jaar in dienst

Ontdek de mogelijkheden

Twijfel niet langer en neem contact met ons op voor meer informatie over het laten maken van een klemmenkast op maat. We komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Tijdens dit intakegesprek kunt u ons alle vragen stellen die u heeft. U kunt ook direct een offerte aanvragen als snelheid gewenst is.

Offerte aanvragen

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is een klemmenkast?

Een klemmenkast is een type besturingskast die verbonden is aan een machine of installatie. Dit type kast heeft een afneembaar deksel, waardoor het een betere afdichting en groter gebruiksgemak kent. Scholten Panelen maakt klemmenkasten op maat voor diverse branches. Met name in de elektrotechniek, telecom en elektronica worden klemmenkasten vaak gebruikt.

Wat doet een klemmenkast?

Een klemmenkast is een kast waarin zich elektrische en/of elektronische componenten bevinden. De stroomvoerende delen worden in een klemmenkast veilig en droog doorgevoerd. De besturingscomponenten zijn in een klemmenkast beschermd tegen invloeden van water en stof. Besturingskasten als klemmenkasten vormen de besturingstechniek die verbonden is aan een machine of installatie. Zonder een klemmenkast kan een machine niet worden bestuurd.

Maakt Scholten Panelen voorbewerkte klemmenkasten?

Scholten Panelen maakt ook voorbewerkte klemmenkasten. We ontwikkelen zowel standaard kasten als maatwerk kasten. Voorbewerkte klemmenkasten bevatten gaten, dit kan in de onderbak en in de deksel. Wanneer er een voeding nodig is, moet er een gat worden gemaakt in de klemmenkast. Vraag een offerte aan als u een voorbewerkte klemmenkast wilt laten maken.

Van welk materiaal wordt een klemmenkast gemaakt?

Een klemmenkast kan worden gemaakt van polycarbonaat, ABS, aluminium, polyester, plaatstaal of RVS. Er zijn dus verschillende uitvoeringen mogelijk. Scholten Panelen is een specialist op het gebied van kastenbouw. We maken diverse besturingskasten op maat. Meer weten? Neem contact op, of vraag een offerte aan.