Klemmenkast op maat: voor elke branche

Offerte aanvragen

Wenst u een klemmenkast speciaal op maat gemaakt volgens uw specificaties en met alle denkbare toebehoren? Wij van Scholten Panelen maken dit voor u waar. Als paneelbouwer zijn we gespecialiseerd in maatwerk klemmenkasten.

Ervaren paneelbouwer

Wat is een klemmenkast?

Een klemmenkast wordt vaak gebruikt in de elektrotechniek, telecom en elektronica. Elke connectie begint immers met de juiste klemmenkast. De stroom voerende delen worden op deze manier veilig en droog doorgevoerd. En de besturingscomponenten zijn beschermd tegen invloeden van water en stof. Dit type kast typeert zich door een afneembaar deksel. Dit resulteert in een betere afdichting en groter gebruiksgemak.

Contact opnemen

Hoge kwaliteit

Zijn professionele klemmenkasten precies wat u zoekt? De kasten van Scholten Panelen worden gemaakt door medewerkers die werken volgens een hoge standaard. Dat betekent dat wij u te allen tijde hoge kwaliteit opleveren.

Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm. Of het nu gaat om een klemmenkast, een besturingskast, schakelkast, regelkast of een grote laagspanningsverdeler: wij voorzien u in uw behoefte!

Heeft u interesse in een klemmenkast (op maat)? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Panelenbouw

Scholten Panelen is in Nederland toonaangevend marktleider op het gebied van paneelbouw. Dit houdt in dat wij besturingskasten en bedieningspanelen ontwerpen en bouwen. Panelenbouw vormt de besturingstechniek die verbonden is aan een machine of installatie. Zonder deze kasten en panelen kunnen machines niet worden bestuurd. Een klemmenkast is een type besturingskast en onmisbaar voor uw machine.

Contact opnemen

Een klemmenkast en zijn toebehoren

Een klemmenkast is niet compleet zonder toebehoren. De volgende toebehoren kunnen wij voor u realiseren:

 • Montage platen
 • Ophangogen
 • Inspectievensters
 • Ontluchtingsdoppen
 • DIN-rail op maat
 • Gatenpatronen

Klemmenkast voor allerlei branches

Scholten Panelen produceert meetsystemen en kasten voor diverse branches. Onder meer voor de infrastructuur, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, de voedingsmiddelenindustrie. Maar ook voor energiebedrijven, de data infrastructuur, papierbedrijven, de staalindustrie en de scheepvaart.

Er zijn vele soorten meetsystemen. Wij kunnen door ons specialisme voor elke branche het juiste meetsysteem produceren.

De best denkbare service

We bieden u de beste service, ook op uw eigen locatie. De klemmenkasten zijn op elke plek inzetbaar. Onze paneelbouwers zijn in het bezit van het VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven) certificaat. Waardoor ze zelfstandig en veilig kunnen werken.

 • Wij komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken;
 • Wij zijn tot over onze oren gecertificeerd;
 • Wij bieden u zowel standaard panelen als maatwerk;
 • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m²);
 • Onze klemmenkasten zijn een investering voor de toekomst.

Offerte aanvragen

Paneelbouw van SPL

Concept op maat

Wij bieden een compleet concept voor uw klemmenkast op maat. SP Laagspanningssystemen is merk onafhankelijk. Wij ontzorgen u en maken en installeren onze kasten volgens de geldende normen. Op die manier geven wij u de garantie dat uw producten ook aan de geldende eisen voldoen.

Gecertificeerde specialist in elektrotechniek

Wij hechten veel waarde aan duurzaam verantwoord ondernemen en het beschermen van onze kwetsbare leefomgeving. Zo zijn we in het bezit van een CVA certificaat.

Scholten Panelen werkt veilig in zowel het bedrijf als op de locatie. Sinds 1998 zijn wij tevens ISO 9001 gecertificeerd. Wanneer u kiest voor Scholten Panelen, kiest u zeker weten voor kasten van kwaliteit.

Klantgerichte paneelbouwer die korte lijnen hanteert

Wij zijn er bij Scholten Panelen van overtuigd dat samenwerken iets is dat je met elkaar doet. Door korte lijnen te houden, willen wij tegemoet komen aan de wensen van onze relaties. Wij hebben een klantgerichte instelling. Heeft u hulp nodig? Dan kunt u zo gauw mogelijk een telefoontje van ons verwachten.

Wij willen uw partner zijn, en laten dit zien door middel van onze persoonlijke benadering. Samenwerken, elkaar respecteren en het tonen van openheid vinden wij van groot belang, want samen zijn we een team.

Contact opnemen

Ontdek de mogelijkheden van een klemmenkast

Twijfel niet langer en neem contact met ons op voor meer informatie over het laten maken van een klemmenkast op maat. We komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Dit is een intakegesprek en tijdens dit gesprek mag u ons alle vragen stellen die u heeft. U kunt ook direct een offerte aanvragen als snelheid gewenst is.

Offerte aanvragen

SPL Kwaliteit

Long term relation

Service en support op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is het systeem dat aan machines en installaties verbonden is. Het systeem beschikt over een paneel met diverse knoppen. Met dit systeem kan de machine of installatie bestuurd worden. Deze besturingspanelen worden in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen bouwt de systemen met veel aandacht en kundigheid.

Waarom panelenbouw bij Scholten Panelen?

Scholten Panelen biedt kwaliteit als het om panelenbouw gaat. Wij zorgen voor het complete concept op maat, van het tekenen en engineering tot de bouw en installatie. Daarbij zijn we merkonafhankelijk en kunnen we naast standaard panelen ook maatwerk leveren. Zelfs het transport nemen we voor onze rekening.

In welke branches wordt panelenbouw gebruikt?

Panelenbouw wordt in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen heeft onder meer besturingspanelen gebouwd en geïnstalleerd voor bedrijven in de volgende branches: infra, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, voedingsmiddelen, energie, data infrastructuur, papier, staal industrie en scheepvaart.

Wat kost panelenbouw?

Als u benieuwd bent naar de kosten van panelenbouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag met u in contact over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Een offerte aanvragen kan hier.