Klemmenkast op maat voor elke branche

Offerte aanvragen

Een maatwerk klemmenkast volgens uw specificaties en met alle denkbare toebehoren gewenst? Bij Scholten Panelen maken we dit voor u waar. Als paneelbouwer zijn we gespecialiseerd in maatwerk klemmenkasten en toebehoren. Meer weten over onze producten en diensten? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan voor een maatwerk klemmenkast.

Ervaren paneelbouwer

Wat is een klemmenkast?

Een klemmenkast wordt vaak gebruikt in de elektrotechniek, telecom en elektronica. Elke connectie begint immers met de juiste kast. De stroomvoerende delen worden op een veilige en droge manier doorgevoerd, zodat de besturingscomponenten zijn beschermd tegen invloeden van water en stof. Dit type kast typeert zich door een afneembaar deksel. Dit resulteert in een betere afdichting en groter gebruiksgemak.

Klemmenkasten worden gemaakt van aluminium, RVS, ABS, plaatstaal of kunststof. Hiernaast kunt u ook kiezen voor een wel of niet voorbewerkte klemmenkast, welke vervolgens door onze ervaren engineers volgens hoge standaarden worden ontworpen. Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm. Of het nu gaat om een aluminium of kunststof besturingskast, schakelkast, regelkast of een grote laagspanningsverdeler: wij voorzien u in uw behoefte!

Klemmenkast en toebehoren

Een klemmenkast is natuurlijk niet compleet zonder toebehoren:

 • Montageplaten
 • Ophangogen
 • Inspectievensters
 • Ontluchtingsdoppen
 • DIN-rail op maat
 • Gatenpatronen

Deze toebehoren zorgen ervoor dat de klemmenkast efficiënt en veilig gebruikt kan worden. Functionaliteit en betrouwbaarheid zijn immers belangrijke factoren, die tevens de duurzaamheid en het onderhoudsgemak waarborgen.

Contact opnemen

Server paneel

Op maat gemaakte klemmenkast

Wilt u een maatwerk klemmenkast laten maken? Wij bieden een compleet concept voor uw klemmenkast op maat. Deze kasten worden ontworpen en geïnstalleerd volgens de geldende normen. Op die manier geven wij u de garantie dat uw producten ook aan de eisen voldoen. Daarnaast kunnen wij de kasten helemaal naar wens vormgegeven. Zo heeft u keuze uit verschillende materialen, zoals ABS, polycarbonaat, aluminum, polyester, plaatstaal, RVS en uit een normale een ‘voorbewerkte’ klemmenkast.

Ook het bijbehorende meetsysteem dient op maat te zijn. Afhankelijk van de specifieke toepassing zijn er verschillende soorten meetsystemen die naadloos integreren met de klemmenkast. Dit garandeert niet alleen een perfecte afstemming tussen beide componenten, maar zorgt ook voor een optimale prestatie. De veiligheid van de omgeving is altijd onze prioriteit. Daarom zijn grondige inspectie en testprocedures voor de installatie van groot belang.

Klemmenkasten in allerlei branches

Klemmenkasten en meetsystemen worden gebruikt voor diverse branches. Onder meer voor de infrastructuur, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, de voedingsmiddelenindustrie. Maar ook voor energiebedrijven, de data infrastructuur, papierbedrijven, de staalindustrie en de scheepvaart. Er zijn vele soorten meetsystemen. Wij kunnen door ons specialisme voor elke branche het juiste meetsysteem produceren.

Offerte aanvragen

Paneelbouw van SPL

Paneelbouw door Scholten Panelen

Scholten Panelen is in Nederland een toonaangevend marktleider op het gebied van paneelbouw en kastenbouw. Dit houdt in dat wij besturingskasten en bedieningspanelen engineeren en bouwen. Panelenbouw vormt de besturingstechniek die verbonden is aan een machine of installatie. Zonder deze besturingskasten en panelen kunnen machines niet worden bestuurd. We bieden u de beste service, ook op locatie. Onze paneelbouwers zijn in het bezit van het VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven) certificaat waardoor ze zelfstandig en veilig kunnen werken.

 • Wij komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken
 • Wij zijn tot over onze oren gecertificeerd
 • Wij bieden u zowel standaard panelen als maatwerk
 • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m²)
 • Onze klemmenkasten zijn een investering voor de toekomst

ISO 9001

Sinds 1998 zijn wij ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Deze norm stelt eisen aan de manier waarop een bedrijf met kwaliteitsmanagement moet omgaan en hoe ze kunnen voldoen aan de wensen en behoeften van klanten en andere belanghebbenden. Met name in de elektrotechniek is deze certificering van groot belang. Het garandeert dat alle processen, producten en diensten consistent zijn en voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Contact opnemen

Harry van Asselt 12,5 jaar in dienst

Ontdek de mogelijkheden

Twijfel niet langer en neem contact met ons op voor meer informatie over het laten maken van een klemmenkast op maat. We komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Tijdens dit intakegesprek kunt u ons alle vragen stellen die u heeft. U kunt ook direct een offerte aanvragen als snelheid gewenst is.

Offerte aanvragen

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is een klemmenkast?

Een klemmenkast is een type besturingskast die verbonden is aan een machine of installatie. Dit type kast heeft een afneembaar deksel, waardoor het een betere afdichting en groter gebruiksgemak kent. Scholten Panelen maakt klemmenkasten op maat voor diverse branches. Met name in de elektrotechniek, telecom en elektronica worden klemmenkasten vaak gebruikt.

Wat doet een klemmenkast?

Een klemmenkast is een kast waarin zich elektrische en/of elektronische componenten bevinden. De stroomvoerende delen worden in een klemmenkast veilig en droog doorgevoerd. De besturingscomponenten zijn in een klemmenkast beschermd tegen invloeden van water en stof. Besturingskasten als klemmenkasten vormen de besturingstechniek die verbonden is aan een machine of installatie. Zonder een klemmenkast kan een machine niet worden bestuurd.

Maakt Scholten Panelen voorbewerkte klemmenkasten?

Scholten Panelen maakt ook voorbewerkte klemmenkasten. We ontwikkelen zowel standaard kasten als maatwerk kasten. Voorbewerkte klemmenkasten bevatten gaten, dit kan in de onderbak en in de deksel. Wanneer er een voeding nodig is, moet er een gat worden gemaakt in de klemmenkast. Vraag een offerte aan als u een voorbewerkte klemmenkast wilt laten maken.

Van welk materiaal wordt een klemmenkast gemaakt?

Een klemmenkast kan worden gemaakt van polycarbonaat, ABS, aluminium, polyester, plaatstaal of RVS. Er zijn dus verschillende uitvoeringen mogelijk. Scholten Panelen is een specialist op het gebied van kastenbouw. We maken diverse besturingskasten op maat. Meer weten? Neem contact op, of vraag een offerte aan.