Panelenbouw: een compleet concept op maat

Offerte aanvragen

SPL ontzorgt u van A tot Z in panelenbouw (op maat). Besturingspanelen zijn vrijwel altijd uniek in hun soort. Ze zijn cruciaal voor de aansturing van verschillende processen. Wij zijn gespecialiseerd in panelenbouw, en produceren de optimale besturing voor uw eigen productieproces.

Panelenbouw

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw (en de bijbehorende PLC hard- en software) vormt de besturingstechniek die verbonden is aan een machine of installatie. Besturingstechniek is een technisch vakgebied waaronder systemen vallen waarmee machines of installaties kunnen worden bestuurd. Een paneel is voorzien van diverse knoppen waarmee machines bestuurd kunnen worden.

Contact opnemen

SPL: de grootste van Nederland in paneelbouw

Mede dankzij innovatie en uitstekende kwaliteit is SP Laagspanningssystemen (SPL) de grootste van Nederland in panelenbouw.

Onze core-business is het maken en installeren van besturingspanelen voor diverse sectoren en branches in de elektrotechniek. U kunt dan denken aan de industrie, overheden, energiebedrijven en eindgebruikers, maar ook aan machinebouwers. Wij doen dit met veel aandacht en kundigheid.

Gegarandeerd een hoge kwaliteit

De besturingspanelen worden door onze medewerkers gemaakt, die volgens een hoge standaard werken. Dit betekent dat wij u ten alle tijden producten van hoogwaardige kwaliteit kunnen garanderen! Al onze besturingspanelen worden volgens de laagspanningsnorm gebouwd.

Wilt u een besturingskast, een grote laagspanningsverdeler of een klemmenkast op maat laten maken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Contact opnemen

Panelenbouw - Close up Phoenix voedingen

Een van de grootste gemalen ter wereld

SP Laagspanningssystemen heeft in opdracht van de firma GTI Electroproject diverse besturings- en PLC panelen gebouwd voor gemaal ‘Buma’ bij Lemmer en gemaal ‘Blocq van Kuffeler’ in Almere. Dit gemaal is één van de grootste ter wereld, gemeten naar opvoerhoogte en capaciteit. De opdracht betrof het reviseren en renoveren van het afwateringsgemaal. De capaciteit van het gemaal wordt daarmee met 10% vergroot.

Om het energieverbruik laag te houden, is gekozen voor energiezuinige aandrijfsystemen waarbij de pompen direct door de motoren worden aangedreven zonder tandwielkast.

Waarom kiezen voor panelenbouw van SPL?

Wij zetten voor u op een rijtje waarom onze klanten voor SPL kiezen:

  • SPL biedt een compleet concept op maat
  • Een investering voor de toekomst
  • Zowel standaard panelen als maatwerk
  • Merkonafhankelijk
  • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m2)
  • SPL ontzorgt van A tot Z
  • Service en support op locatie

Duurzaam en verantwoord ondernemen

SPL hecht veel waarde aan duurzaam verantwoord ondernemen. Wij willen onze kwetsbare leefomgeving beschermen.

Wij voeren het CVA certificaat, wat betekent dat wij veilig werken in zowel het bedrijf als op de locatie. Daarnaast zijn wij al sinds 1998 ISO 9001 gecertificeerd. Met SPL kiest u voor kwaliteit!

Offerte aanvragen

Close Up

Onze panelenbouw voldoet aan alle geldende eisen

SPL produceert en installeert haar producten volgens de geldende normen. Zo garanderen wij dat uw paneelbouw aan de geldende eisen voldoen.

Daarnaast hanteren wij een eindcontrole, waarbij we diverse functionele testen uitvoeren aan de panelen. Indien gewenst kunt u eigen test protocollen beschikbaar stellen. Wij verwerken deze dan in de algemene testprocedure.

Persoonlijke benadering

SPL is ervan overtuigd dat samenwerken iets is dat je met elkaar doet. Wij houden korte lijnen om tegemoet te komen aan de wensen van onze relaties. Onze instelling is klantgericht en wanneer u hulp nodig heeft, bellen wij u zo spoedig mogelijk op.

Door onze persoonlijke benadering laten wij zien dat wij uw partner willen zijn. Samen zijn we een team. Wij werken samen, respecteren elkaar en tonen openheid. SPL staat voor u klaar!

Contact opnemen of direct een offerte aanvragen?

Bent u overtuigd en wilt u graag panelenbouw van SPL? Plan dan direct een intakegesprek via ons intakeformulier, of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een concept op maat.

Wilt u eerst meer weten voordat u met ons in zee gaat? Uiteraard begrijpen wij dat. Neem contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst!

Contact opnemen

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is het systeem dat aan machines en installaties verbonden is. Het systeem beschikt over een paneel met diverse knoppen. Met dit systeem kan de machine of installatie bestuurd worden. Deze besturingspanelen worden in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen bouwt de systemen met veel aandacht en kundigheid.

Waarom panelenbouw bij Scholten Panelen?

Scholten Panelen biedt kwaliteit als het om panelenbouw gaat. Wij zorgen voor het complete concept op maat, van het tekenen en engineering tot de bouw en installatie. Daarbij zijn we merkonafhankelijk en kunnen we naast standaard panelen ook maatwerk leveren. Zelfs het transport nemen we voor onze rekening.

In welke branches wordt panelenbouw gebruikt?

Panelenbouw wordt in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen heeft onder meer besturingspanelen gebouwd en geïnstalleerd voor bedrijven in de volgende branches: infra, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, voedingsmiddelen, energie, data infrastructuur, papier, staal industrie en scheepvaart.

Wat kost panelenbouw?

Als u benieuwd bent naar de kosten van panelenbouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag met u in contact over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Een offerte aanvragen kan hier.