Schakelkasten: een concept op maat

Offerte aanvragen

Schakelkasten produceren en installeren is de core-business van Scholten Panelen. Mede door onze kwaliteit en innovatie, zijn wij de grootste van Nederland op het gebied van paneelbouw. Wanneer u op zoek bent naar een schakelkast kunt u terecht bij Scholten Panelen.

Schakelkasten: een concept op maat bij Scholten Panelen

Wat zijn schakelkasten?

Een schakelkast is een kast gemaakt van roestvrij staal (RVS). Dit is niet zonder reden, aangezien dit materiaal onaantastbaar is en niet wordt aangetast door regen, sneeuw, hagel of harde wind. In de behuizingen bevinden zich elektrische componenten, zoals die voor stoplichten of verlichting. De schakelkast wordt voorzien van ventilatie, verwarming, vulmassa, isolatie en fundering.

Bent u op zoek naar een paneelbouwer die schakelkasten voor u kan produceren en installeren die voldoen aan alle normen? Bij Scholten Panelen krijgt u altijd een compleet concept op maat. Naast schakelkasten bent u ook bij ons aan het juiste adres voor maatwerk kastenbouw en andere laagspanningssystemen.

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in een schakelkast (op maat)? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Wat doet een paneelbouwer?

Een paneelbouwer begint met een werktekening van een technisch tekenaar en bouwt het paneel volgens de juiste vereisten. Zijn taken omvatten onder andere het aansluiten en testen van panelen op diverse systemen, zo ook het bedraden en opzetten hiervan. Paneelbouw is de besturingstechniek die gekoppeld is aan een machine of installatie. Zonder deze kasten en panelen kunnen machines niet worden bestuurd. Het bouwen van panelen houdt in dat besturingskasten, schakelkasten en bedieningspanelen efficiënt worden gebouwd op basis van schema’s.

De juiste toepassing van technieken is hierbij van groot belang. De aansturing en controle van de schakelkasten moeten op hoog niveau zijn, zodat het paneel optimaal kan functioneren. Voor u betekent dit een hogere efficiëntie en veel snellere levertijden.

Productie van een schakelkast

Paneelbouw volgens de laagspanningsnorm

Heeft u behoefte aan professionele schakelkasten? Schakelkasten worden altijd gemaakt volgens hoge standaarden, waarbij u te allen tijde op uitstekende kwaliteit kan rekenen. Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm. Of het nu gaat om een klemmenkast, een elektrische schakelkast, een besturingskast of een grote laagspanningsverdeler: Scholten Panelen voorziet u in uw behoeften wanneer het om panelenbouw gaat.

Waarom schakelkasten van Scholten Panelen?

Wij bieden u de beste service, ook op eigen locatie. Onze schakelkasten zijn op elke plek inzetbaar. Onze paneelbouwers zijn in het bezit van het VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven) certificaat, waardoor ze zelfstandig en veilig kunnen werken.

  • Wij komen kosteloos en vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.
  • Wij zijn tot over onze oren gecertificeerd.
  • Wij bieden u zowel standaardpanelen als concepten op maat.
  • Zeer nette en grote productie- en testfaciliteiten (2500 m²).
  • Onze schakelkasten zijn een investering voor de toekomst!

Offerte aanvragen

Besturingskasten

Wat mag u verwachten van Scholten Panelen?

Veiligheid

Vele klanten gingen u al voor! Wij bieden u een compleet concept op maat. Scholten Panelen is merk onafhankelijk. Wij ontzorgen u en maken en installeren onze producten, zoals schakelkasten, volgens de geldende normen. Op die manier geven wij u de garantie dat uw producten ook aan de geldende eisen voldoen.

Duurzaamheid

Wij hechten veel waarde aan duurzaam verantwoord ondernemen en het beschermen van onze kwetsbare leefomgeving. Wij zijn in het bezit van een CVA certificaat. Scholten Panelen werkt veilig in zowel het bedrijf als op locatie. Sinds 1998 zijn wij tevens ISO 9001 gecertificeerd.

Samenwerken doen we met elkaar

Wij zijn er bij Scholten Panelen van overtuigd dat samenwerken iets is dat we met elkaar doen. Door korte lijnen te houden, willen wij tegemoet komen aan de wensen van onze relaties. Wij hebben een klantgerichte instelling. Heeft u hulp of advies nodig over schakelkasten? Dan kunt u gewoon contact met ons opnemen, wij helpen u graag.

Persoonlijke benadering

Wij zijn voorstanders van een persoonlijke benadering. Samenwerken, elkaar respecteren en het tonen van openheid vinden wij van groot belang, want samen zijn we een team! Onze klantenservice staat altijd voor u klaar, mocht u ergens tegenaan lopen.

Contact opnemen

Medewerkers die klemmenstroken maken

Neem contact met ons op

Schakelkasten op maat laten bouwen door de paneelbouwers van Scholten Panelen? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Indien u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u meer weten over het gebruik van schakelkasten? Wij zijn op verschillende manieren bereikbaar. U mag ons bellen via +31 (0) 55 – 505 1441, een e-mail sturen of het contactformulier op de website invullen.

Offerte aanvragen

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is het systeem dat aan machines en installaties verbonden is. Het systeem beschikt over een paneel met diverse knoppen. Met dit systeem kan de machine of installatie bestuurd worden. Deze besturingspanelen worden in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen bouwt de systemen met veel aandacht en kundigheid.

Waarom panelenbouw bij Scholten Panelen?

Scholten Panelen biedt kwaliteit als het om panelenbouw gaat. Wij zorgen voor het complete concept op maat, van het tekenen en engineering tot de bouw en installatie. Daarbij zijn we merkonafhankelijk en kunnen we naast standaard panelen ook maatwerk leveren. Zelfs het transport nemen we voor onze rekening.

In welke branches wordt panelenbouw gebruikt?

Panelenbouw wordt in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen heeft onder meer besturingspanelen gebouwd en geïnstalleerd voor bedrijven in de volgende branches: infra, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, voedingsmiddelen, energie, data infrastructuur, papier, staal industrie en scheepvaart.

Wat kost panelenbouw?

Als u benieuwd bent naar de kosten van panelenbouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag met u in contact over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Een offerte aanvragen kan hier.