Schakelkasten van RVS

Offerte aanvragen

Schakelkasten nodig voor het beschermen van elektrische componenten, bijvoorbeeld voor verlichting of stoplichten? Deze RVS kasten zorgen ervoor dat de elektriciteit veilig en efficiënt worden gedistribueerd. Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm en worden geheel op maat gebouwd en geproduceerd. Vraag gerust een offerte aan of neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden. We begrijpen wat erbij komt kijken, dus we denken graag met u mee.

Schakelkasten: een concept op maat bij Scholten Panelen

Wat zijn schakelkasten?

Maar wat zijn schakelkasten? Een schakelkast is een kast gemaakt van roestvrij staal (RVS). Deze schakelkast wordt zonder reden gemaakt van RVS, aangezien dit materiaal onaantastbaar is en niet wordt aangetast door regen, sneeuw, hagel of harde wind. In de behuizingen bevinden zich elektrische componenten, zoals die voor stoplichten of verlichting. De schakelkast wordt voorzien van ventilatie, verwarming, vulmassa, isolatie en fundering en speelt een cruciale rol bij het veilig en efficiënt beheren van elektrische stroomcircuits en apparatuur in deze omgevingen.

Kenmerken en functies van schakelkasten

Schakelkasten beschikken over een aantal belangrijke kenmerken en functies, waaronder isolatie, veiligheid, koeling, organisatie en bescherming. We gaan dieper in op de functies en kenmerken:

Bescherming

Schakelkasten zijn ontworpen om elektrische componenten te beschermen tegen omgevingsfactoren zoals stof, vocht, chemicaliën en mechanische schade. Ze voorkomen ook dat mensen onbedoeld in contact komen met gevaarlijke spanningsniveaus.

Productie van een schakelkast

Organisatie

Binnenin een schakelkast bevinden zich montagerails, DIN-rails genoemd, waarop elektrische componenten zoals schakelaars, zekeringen, relais, en andere apparaten worden gemonteerd. Dit zorgt voor een georganiseerde en gestructureerde opstelling van elektrische componenten.

Isolatie

Schakelkasten zijn vaak gemaakt van materialen met isolerende eigenschappen, zoals kunststof of metaal, om te voorkomen dat elektrische componenten in contact komen met geleidende materialen die kortsluiting kunnen veroorzaken.

Veiligheid

Schakelkasten zijn voorzien van vergrendelingsmechanismen en beveiligingsmaatregelen om ongeautoriseerde toegang tot elektrische apparatuur te voorkomen. Dit verhoogt de veiligheid van de installatie.

Koeling

In sommige schakelkasten zijn ventilatieopeningen of koelingsapparatuur geïnstalleerd om oververhitting van elektrische componenten te voorkomen.

Offerte aanvragen

Besturingskasten

Wat doet een schakelkast?

De functie van een schakelkast is om elektrische stroom te verdelen en te regelen binnen een gebouw, industrieel complex, of een ander soort elektrische installatie. Deze kasten bevatten een complex netwerk van schakelaars, zekeringen, relais en andere elektrische componenten die dienen om elektrische circuits te beheren.

Een schakelkast zorgt ervoor dat elektriciteit veilig en efficiënt wordt gedistribueerd naar verschillende apparaten, machines en verlichtingspunten in een faciliteit. Hierbij worden circuits beschermd tegen overbelastingen, kortsluitingen en andere elektrische storingen die schade aan apparatuur of brand kunnen veroorzaken. Schakelkasten zijn vaak voorzien van labels en indicatoren om de gebruiker te informeren over de status van elektrische circuits en om snel te kunnen ingrijpen in geval van problemen.

Waar worden schakelkasten gebruikt?

Schakelkasten worden op verschillende plaatsen en in diverse toepassingen gebruikt voor elektrische en elektronische systemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen:

  • Industriële omgevingen. Schakelkasten worden gebruikt in fabrieken en productiefaciliteiten om de elektrische besturingssystemen voor machines en apparatuur te herbergen. Ze zorgen voor veiligheid en organisatie van elektrische bedrading.
  • Commerciële gebouwen. In commerciële gebouwen, zoals kantoren en winkels, bevatten schakelkasten de elektrische verdeelpanelen die stroom leveren aan verlichting, verwarming, koeling en andere apparaten.
  • Telecommunicatie. Telecommunicatieschakelkasten worden gebruikt om apparatuur voor telefoonlijnen, internet en datacommunicatie te behuizen en beschermen.
  • Verkeersregeling. In verkeersregelsystemen bevatten schakelkasten de elektronica en bedieningsapparatuur voor verkeerslichten en signaleringssystemen.

Contact opnemen

Medewerkers die klemmenstroken maken

Wat doet een paneelbouwer?

Een paneelbouwer begint met een werktekening van een technisch tekenaar en bouwt het paneel volgens de juiste vereisten. Zijn taken omvatten onder andere het aansluiten en testen van panelen op diverse systemen, zo ook het bedraden en opzetten hiervan. Paneelbouw is de besturingstechniek die gekoppeld is aan een machine of installatie. Zonder deze kasten en panelen kunnen machines niet worden bestuurd. Het bouwen van panelen houdt in dat besturingskasten, schakelkasten en bedieningspanelen efficiënt worden gebouwd op basis van schema’s.

De juiste toepassing van technieken is hierbij van groot belang. De aansturing en controle van de schakelkasten moeten op hoog niveau zijn, zodat het paneel optimaal kan functioneren. Voor u betekent dit een hogere efficiëntie en veel snellere levertijden.

Paneelbouw volgens de laagspanningsnorm

Heeft u behoefte aan professionele schakelkasten? Schakelkasten worden altijd gemaakt volgens hoge standaarden, waarbij u te allen tijde op uitstekende kwaliteit kan rekenen. Alle panelen worden gebouwd volgens de laagspanningsnorm. Of het nu gaat om een klemmenkast, een elektrische schakelkast, een besturingskast of een grote laagspanningsverdeler: Scholten Panelen voorziet u in uw behoeften wanneer het om panelenbouw gaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden van schakelkasten?

Schakelkasten op maat laten bouwen door de paneelbouwers van Scholten Panelen? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij komen graag eens kosteloos en vrijblijvend bij u langs voor een intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een kopje koffie. Indien u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u meer weten over het gebruik van schakelkasten? Wij zijn op verschillende manieren bereikbaar. U mag ons bellen via +31 (0) 55 – 505 1441, een e-mail sturen of het contactformulier op de website invullen.

Offerte aanvragen

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Veelgestelde vragen

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw is het systeem dat aan machines en installaties verbonden is. Het systeem beschikt over een paneel met diverse knoppen. Met dit systeem kan de machine of installatie bestuurd worden. Deze besturingspanelen worden in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen bouwt de systemen met veel aandacht en kundigheid.

Waarom panelenbouw bij Scholten Panelen?

Scholten Panelen biedt kwaliteit als het om panelenbouw gaat. Wij zorgen voor het complete concept op maat, van het tekenen en engineering tot de bouw en installatie. Daarbij zijn we merkonafhankelijk en kunnen we naast standaard panelen ook maatwerk leveren. Zelfs het transport nemen we voor onze rekening.

In welke branches wordt panelenbouw gebruikt?

Panelenbouw wordt in allerlei sectoren en branches gebruikt. Scholten Panelen heeft onder meer besturingspanelen gebouwd en geïnstalleerd voor bedrijven in de volgende branches: infra, waterbeheer, machinebouw, petrochemie, offshore, voedingsmiddelen, energie, data infrastructuur, papier, staal industrie en scheepvaart.

Wat kost panelenbouw?

Als u benieuwd bent naar de kosten van panelenbouw kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij komen graag met u in contact over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen. Een offerte aanvragen kan hier.