Waterbeheer met de panelen & systemen van SPL

SPL Kwaliteit

Langdurige relatie

Service en ondersteuning op locatie!

Productie- en testfaciliteiten van 2500 m2

Scholten Panelen Laagspanningsystemen (SPL) is de aangewezen partij voor drinkwater, industriewater, afvalwater en oppervlaktewater systemen voor het rijk, waterschappen, gemeentes, provincies en bedrijven. De afgelopen jaren hebben we in de waterbeheersector tal van projecten gerealiseerd, onder andere voor partijen zoals het Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap Hollands Delta. Wij leveren onder andere besturingspanelen en laagspanningsverdelers voor gemalen, sluizen, stuwen, AWZI’s en RWZI’s. Heeft u vragen over wat we voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Waterbeheer wordt steeds belangrijker

Waterbeheer, de verzamelterm voor alle activiteiten die als doel hebben om grond- en oppervlaktewater effectief te beheren, wordt wereldwijd steeds belangrijker. Zo ook in Nederland. Factoren zoals toenemende klimaatverandering (de “watertransitie”) en industriële en agrarische activiteit maken dat er een groeiende behoefte is aan geavanceerd en efficiënt waterbeheer. Nederlandse organisaties, bedrijven, gemeenten, waterschappen, provincies en het Rijk (Rijkswaterstaat) zijn hier toonaangevend in, maar kunnen niet zonder ondersteuning van gespecialiseerde bedrijven die essentiële componenten en systemen leveren. Deze componenten, systemen en kasten, denk bijvoorbeeld aan besturingspanelen en laagspanningsverdelers, zijn namelijk van cruciaal belang voor de werking van gemalen, sluizen, stuwen en zuiveringsinstallaties, ook wel AWZI’s en RWZI’s genoemd.

Gespecialiseerd in gemalen, stuwen & meer

SPL is gespecialiseerd in projecten voor gemalen en stuwen voor diverse afnemers voor projecten voor Het Hoogheemraadschap van Delfland en Waterschap Hollandse Delta. Zij vervullen een centrale rol in het waterbeheer van haar gebied. Duurzaam bouwen en kwaliteit zijn hier de sleutelwoorden. Ons productenpakket bestaat onder andere uit explosieveiliger bedienings- en besturingssystemen (ATEX panelen), besturingspanelen, blindschema’s, controlekamer lessenaars, laagspanningsverdelers (volgens de laagspanningsnorm NEN-EN-IEC 60439-1), MCC’s, meet- en regelsystemen, verplaatsbare besturingen en pneumatiek. Daarnaast leveren wij ook maatwerk oplossingen. Concreet betekent dit we al onxe bouwvormen kunnen bouwen volgens door u geleverde technische specificaties.

Over Scholten Panelen

SPL is een merk- en systeemonafhankelijke paneelbouwer in veeleisende markten. Zo staat SPL de waterbeheersector bekend als een betrouwbare partner die een breed scala aan oplossingen biedt. Met jarenlange ervaring en een portfolio van succesvolle projecten heeft SPL zich gepositioneerd als een expert in het leveren van essentiële componenten zoals besturingspanelen en laagspanningsverdelers. Wij zijn dus ook uw partner op het gebied van boezemgemalen, waterbergingen en meer. SPL ontwerpt, bouwt en plaatst hiervoor onder anderen voedingsverdelers, besturingspanelen, buitenvoeding- en besturingskasten en ook verlichtings- en beveiligingssystemen. Dit doen we overigens niet alleen voor de waterbeheersector, maar ook voor andere sectoren. Denk hierbij aan de machinebouw, infrastructuur, petrochemie, offshore industrie, voedingsmiddelenindustrie, energiesector, data- en telecomindustrie, scheepvaart en meer.

Al onze voordelen op een rij

  • SPL biedt een compleet, maatwerk concept & ontzorgt
  • Een investering voor de toekomst
  • Naast standaard panelen en systemen is maatwerk ook mogelijk
  • Volledig merkonafhankelijk
  • Grote, geavanceerde productie- & testfaciliteiten
  • Verantwoord, duurzaam ondernemen
  • Beschikt over VCA- & ISO9001-certificering
  • Vertrouwd partner van talloze bedrijven, overheden en waterschappen

Zo gaan wij te werk bij waterbeheer

Wij gaan altijd transparant en open te werk. Elk project, hoe complex ook, begint bij het ontwikkelen van het concept. We maken complete concepttekeningen en verzorgen, na goedkeuring, de engineering. Vervolgens voorzien we de systemen van alle benodigde onderdelen. Dit doen we conform alle richtlijnen, zoals de laagspanningsnorm en machinerichtlijn. Zo borgen we de veiligheid.

Neem contact op voor een intakegesprek op locatie

Als een van de grootste paneelbouwers van Nederland en specialist in waterbeheer zijn wij meer dan geschikt om ook bij te dragen aan uw project. Meer weten? Plan dan direct een intake op locatie in, dan bespreken we samen het project en de mogelijkheden. Wilt u eerst meer informatie opvragen, bijvoorbeeld over onze expertises of certificeringen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via de mail. Ook kunt u simpelweg gebruik maken van het contactformulier op onze website.

Contact opnemen

Neem contact met ons op!